Rännien puhdistus ja remontti on hyvä tehdä riittävän ajoissa ennen kuin rännit alkavat vuotaa tai tulvia yli. Huoltamattomana ollut ränni voi pahimmillaan aiheuttaa kosteusvaurion. Siksi onkin tärkeää huolehtia rännien eli vesikourujen säännöllistä tarkistamista. Huoltovälin pituus riippuu rakennuksen ympäristöstä.

Rännien puhdistus vai uusi rännipaketti

Mikäli kattojen ja vesikourujen lähellä on lehtipuita tai paljon neulasia varisevia mäntyjä, rännit on tärkeää puhdistaa joka vuosi jopa kahdesti. Keväällä ja syksyllä. Puuttomissa paikoissa voi riittää, että puhdistaa kourut kerran vuodessa. Mieluiten syksyllä lehtien lähdön jälkeen.

Rännit ovat usein varsin korkealla eikä niitä pääse aivan helposti puhdistamaan omin voimin. Teleskooppivartinen puhdistusharja mahdollistaa puhdistamisen maanpinnalta, silloin kun rakennus ei ole kovin korkea. Korkean talon rännien puhdistukseen saatetaan tarvita nosturia ja pesuria. Puhdistuksen voi myös teettää ammattilaisella, joka huolehtii tarvittavat välineet paikalle.

Mikäli räystäskouru jää kokonaan puhdistamatta voi sinne alkaa kertyä lehtiä, neulasia ja muita ilmassa kulkeutuvia roskia. Tällöin kouru voi alkaa sammaloitua ja syöpyä. Lika saa toisinaan kasaantumaan niin paljon eloperäistä massaa ränniin, että ränni alkaa tulvia yli reunojensa, kun vesi ei mahdu virtaamaan kourussa vapaasti.

Rännien ollessa rikki, kannattaa tilata ränniremontti. Aina ei ole pakko uusia kaikkia kouruja kerralla, vaikka tietysti näyttää paremmalle, kun kaikki räystäskourut ovat saman näköisiä värinsä ja mallinsa puolesta. Uusi rännipaketti varmistaa sen, että rakennus on suojattu sadevesiltä pitkäksi aikaa eteenpäin.

Ränniremontti ja ränniremontin hinta

Rännien säännöllinen puhdistus siirtää ränniremontin tarvetta. Huollettu vedenpoistojärjestelmä on turvallinen ja toimiva. Kun viimein tulee aika uusia koko sadevesijärjestelmä, kannattaa kiinnittää huomiota ränniremontin tekijän ammattitaidon lisäksi siihen, että vaihdettavat tuotteet vastaavat vaatimustasoa ja ovat laadukkaat sekä pitkäikäiset.

Me Suomen Vesiremontilla teemme aina jokaiselle asiakkaalle kartoituksen. Silloin tarkistetaan rännien kunnon lisäksi sadevesiviemäröinnin ja katon otsalautojen kunto. Kun kaikki katsotaan kerralla kuntoon, kestää lopputulos pidempään ja säästytään liian pian uudelleen eteen tulevalta ränniremontilta. Näin säästetään ränniremontin hinnassa turhia kuluja.

Lisäksi ränniremontin hintaan vaikuttavat remontissa käytettävät tuotteet. Meillä ränniremontissa käytetään kotimaisen valmistajan, Nescon tuotteita, jotka on valmistettu kestämään juuri suomalaisia ja pohjoismaisia säänvaihteluita.

Nescon valmistamat sadevesijärjestelmät valmistetaan parhaista materiaaleista. Sen valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen kotiin. Laadukkaat rännit kestävät muun muassa lumen ja jään aiheuttaman kuormituksen. Lisäksi vesikourujen puolipyöreä malli huolehtii, että vesi virtaa esteettä ja näin ränni pysyy myös paremmin puhtaana.

Ota yhteyttä ja tilaa rännien puhdistaja tai kokonaan uusi ränniremontti meiltä! Toimimme ympäri Suomen, ja asiakkaitamme ovat niin yksityiset asiakkaat, taloyhtiöt kuin isommatkin rakennusliikkeet. Teemme ränniremontit aina kokonaisratkaisuina ja takuutyönä.

Voit luottaa, että toimitamme kotiisi juuri oikeanlaiset räystäskourut ja koko sadevesijärjestelmän. Ei ole sattumaa, että meillä on tutkitusti erittäin tyytyväiset asiakkaat. Seuraa meitä somessa